Home Hotell Umeå Hotell Björken

Hotell Umeå

Hotell Björken

Hotell Björken
Lasarettsbacken 10
907 46 Umeå


 
Ett modernt hotell med god standard i Umeå

Hotell Björken är Sveriges största hotell norr om Stockholm. Hotellet är först och främst ett patienthotell för den som får behandling vid Norrlands Universitetssjukhus eller har någon anhörig som vårdas där. Men andra som besöker Umeå är också välkomna till hotellet, som är ett modernt och fräscht hotell med god standard och lugnt beläget i närheten av sjukhuset.

Hotell Björken erbjuder 248 rum varav 185 rum med möjlighet till dubbelboende. 36 rum är anpassade för handikappade och 49 rum för allergiker varav 2 är sanerade för elallergiker. Samtliga rum är utrustade med skrivbord, Internetuppkoppling, kabel-TV, radio, hårtork, kylskåp, direkttelefon, trygghetslarm och värdeskåp.

Hotell Björken har en restaurang med fullständiga rättigheter där en mängd flerrättsmenyer erbjuds för olika smakriktningar. Hotellet erbjuder också dagsfärskt bröd bakat av egen bagare, som bakar det mesta efter gästernas önskemål. När restaurangen är stängd kan man köpa smörgåsar och enklare rätter via butiken i anslutning till receptionen. Receptionen är öppen dygnet runt och bemannad med sjuksköterskor.

Hotell Björken har flera konferenslokaler som passar för såväl det lilla sammanträdet som för sammankomster med upp till 100 deltagare.

Hotellets gästparkering är försedd med motorvärmare.

Hotell Björken är naturligtvis helt rökfritt.

Hitta alternativa hotellAntal rum: 248
Våningar: 7
Rökfria rum: ja
Hiss: ja
Frukost: ja
Lunch: ja
Middag: ja
Bar: ja
Pool: nej
Internet: ja

Umeå flygplats: 3 km
Järnvägsstation: 3 km


Visa större karta